Măsurarea pretensionării curelelor de transmisie: Aplicaţie nouă pentru Smartphone de la ContiTech

tension2goAplicaţia Tension2Go pentru iPhone şi Android măsoară frecvența de pretensionare și forţa de pretensionare a curelelor de transmisie ContiTech. Aplicaţie reprezintă un supliment economic la dispozitivele de măsurare a forţei de pretensionare VSM-1 şi VSM-2.

 

Cu ajutorul unei noi aplicații de la ContiTech utilizatorii pot verifica rapid, prin smartphone, dacă pretensionarea curelei de transmisie este cea corespunzătoare. Aplicația gratuită Tension2Go măsoară frecvența de pretensionare și forţa de pretensionare a curelelor industriale ContiTech Power Transmission Group.

 

„Tension2Go oferă angajaților externi, distribuitorilor și clienților finali un răspuns rapid cu privire la corectitudinea pretensionării curelei fie că este vorba de o primă instalare, revizie sau diagnosticarea erorilor“, declară Dirk Bartsch-Kuszewski, directorul  departamentului de Tehnică aplicativă Industrie din cadrul ContiTech Power Transmission Group. „Prin urmare, aplicaţia este un supliment rentabil la dispozitivele de măsurare a forţei de pretensionare existente“. ContiTech semnalizează că Aplicaţia nu înlocuiește aparatele de măsurare a forţei de pretensionare.

 

Aceasta funcționează astfel: aplicaţia măsoară frecvența proprie a curelei. Pentru aceasta microfonul smartphone-ului se va ține deasupra capătului liber al curelei și se aplică o lovitură curelei pentru a crea o oscilaţie a acesteia. Astfel, se înregistrează zgomotul transmis în aer.  În baza valorii determinate a frecvenţei, utilizatorul poate determina singur forța de pretensionare a curelei. Alternativ, aplicaţia Tension2Go poate calcula simultan și tensiunea curelei: pentru aceasta, înainte de măsurare se vor indica tipul curelei de transmisie și lungimea capătului liber al acesteia. O forţă de pretensionare corectă a curelei este indispensabilă pentru o funcţionare fiabilă a transmisiei prin curea.

 

Pentru a determina frecvenţa respectiv forţa de pretensionare optimă a curele de transmisie vă recomandăm să utilizaţi programul de dimensionare ContiTech Suite oferit gratuit de către compania ContiTech.

Aplicaţia Tension2Go este disponibilă pentru sisemele de operare iOS 6 și Android 2.2 și poate fi descărcată din App Store sau Google Play.