Curele dinţate cu cord din carbon: ContiTech SynchroChain Carbon

ContiTech a dezvoltat o nouă serie de curele dințate de mare putere cu cord din carbon denumită CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON care se caracterizează prin:

- fiabilitate ridicată la aplicaţii cu solictări ridicate;
- transmitere extrem de sigură a puterii;
- transmisii mai eficiente.

curele_dintate_cord_carbon_contitechContiTech Power Transmission Group a dezvoltat o nouă curea dințată din poliuretan cu cord din carbon. Carbonul se remarcă prin faptul că fibra aproape că nu se întinde nici la cele mai mari solicitări de tracțiune. În combinație cu materialul poliuretan rezultă un produs adecvat pentru transmisiile cu solicitări extrem de ridicate. Curelele sunt foarte rezistente la uzură și frecare și transmit fiabil puterea inclusiv în cazul unor forțe ridicate. Cureaua dinţată CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON este deja disponibilă sub formă de mostre pentru clienţii de primă echipare, iar pentru comercializare va putea fi livrată de la mijlocul anului 2013.

 

Deoarece solicitările de la mașini şi utilaje cresc continuu și curelele trebuie să fie din ce în ce mai performante. „În comparație cu curelele cu cord din aramidă, CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON se remarcă prin valori de performanță mai ridicate cu până la 30 de procente“, declară Rolf Marwede, directorul departamentului pentru curele din poliuretan în cadrul ContiTech Power Transmission Group. „Sistemele de transmisie pot deveni mai eficiente prin utilizarea noii curele, deoarece pot fi executate mai înguste“.

 

Piesa centrală a CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON este noul cord de carbon, ce, la acelaş nivel de solicitare, se întinde doar la jumătate față de cordul din aramidă. Prin urmare evidențiază o mai bună exactitate a pasului la solicitări de tracțiune ridicate. Aceste caracteristici, împreună cu dintele dur din poliuretan, reduc vizibil riscul de salt al dintelui. Un alt avantaj este acela că prin rigiditatea mare a cordului se reduc pierderile de pretensionare și astfel crește încă o dată eficiența transmisiei.

 

CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON nu necesită revizie și ajută la reducerea costurilor de revizie, întreținere și înlocuire. Datorită gradului ridicat de randament, funcţionarea silențioasă și lipsa ungerii, CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON prezintă multe avantaje față de o transmisie cu lanțuri și o poate înlocui pe aceasta.

 

Noul produs CONTI® SYNCHROCHAIN CARBON își demonstrează forța în domeniul construcției de mașini și utilaje – este soluția ideală pentru aplicații pretențioase.